Nieuwsbericht

Zwemcentrum In de Bende behaalt Keurmerk Veilig & Schoon

Zwemcentrum In de Bende in Landgraaf ontving op maandag 19 augustus het Keurmerk Veilig & Schoon uit handen van Ellen Schripsema, Regioadviseur NRZ regio Zuid. Wethouder Freed Janssen van de gemeente Landgraaf (portefeuille o.a. Accommodatiebeleid en Sport), alsmede enkele bestuursleden en medewerkers van het zwembad waren bij deze feestelijke uitreiking aanwezig. 

Het Keurmerk Veilig & Schoon is het branchekeurmerk voor zwembaden. Alle zwembaden in Nederland dienen te voldoen aan gestelde wet- en regelgeving. Met het Keurmerk Veilig & Schoon geeft de zwembadbranche gehoor aan wensen en eisen die klanten, eigenaren, zwembadmanagement en overheden stellen aan zwembaden.

Het Keurmerk Veilig & Schoon betekent een kwaliteitsslag en omvat verschillende wettelijke kaders die voor zwembaden van toepassing zijn. Naast de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (WHVBZ) zijn dit bijvoorbeeld: waterleidingwetgeving en legionella preventie, ARBO, HACCP, wet Milieubeheer, gebruiksvergunning en besluit Attractie- en Speeltoestellen. Verder worden richtlijnen gegeven voor concrete invulling van wetgeving en branchevereisten. Met het behalen van het Keurmerk Veilig & Schoon toont het management van Zwemcentrum In de Bende aan dat bedrijfsprocessen ten aanzien van hygiëne en veiligheid goed zijn geregeld en goed worden uitgevoerd door de medewerkers.